ABD’DEKİ WASHİNGTON ANITI KONGRE BİNASININ SIRLARI

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Mısır piramitlerini andıran anıt aslında her şeyi gören göz anlamına gelen Mason tapınak anlayışının bir yansımasıdır.

    -Google-Earth görüntülerinde Washington şehir merkezindeki KONGRE ve Anıt görüntüsünde Mason piramit şeklinin olduğu anlaşılır.

 

 

 

ABD’nin  merk

 

ezi Washington şehrinin kuruluş ve gelişmesinde ülke tarihinin izleri. Anıtlar ve simgeler gizemli şifreler önemli bir yer tutar.  Kongre binası olarak da bilinen ve “Capitol Hill” olarak belgelere yansıyan binanın batı yönünde ve tam karşısında Mısır piramitlerine benzeyen bir yapı yükselir. Bu bir anıttır. Ve ABD’nin kurucu başkanı Washington anısına yapılmıştır. Anıtı görenlerin ilk aklına gelen şey ise ABD’nin gelişip güçlenmesi yücelmesi yükselmesi anlayışı ile bu binanın yapılmış olduğudur.

    Washingto6n anıtının yapımı ve tarihi ile ilgili kısa bilgilere göre  Mısır Dikilitaşlarına benzer olarak 1840’lı yıllarda mimar Robert Mills tarafından tasarlandığı, yapımına 1848 yılında başlandığı ve bir süre ara verilerek yıllar sonra yeniden inşaatının hızlandırılarak 1889 yılında açılışının gerçekleştirildiğidir.

    Ancak bu bilgiler sadece görüntüye bakılarak yapılarak açıklamalardır. Anıtın yapılışında gizemli şifreler vardır. Anıt Masonların her şeyi gören göz anlayışına uygun şekilde ve piramit tarzında inşa edilmiştir.  Anıtın taban kısmına yakın yerde ve çevresinde 51 ABD eyaletlerini simgeleyen bayraklar vardır.  Anıtın alt kısmında koridor, anıt ve müze vardır. Yapıldığı zaman169 metreyüksekliğinde ve dünyanın en yüksek anıtları arasında idi.

 

    UYDU GÖRÜNTÜSÜNE BAKILINCA

 

    ABD’NİN merkezi Washington şehrinin mimari özelliklerini yansıtan Google-Earth’ten uydu görüntüsüne bakınca şehrin kuruluşunda gelişmesinde ve yapılanmasında gizemli şifrelerin olduğu dikkati çeker.  Kongre binası önünde batı yönünde Potomac nehrine doğru uzanan park alanın görüntüsünün bir piramit şeklinde olduğu dikkati çeker. Piramit’in zirve kısmında ABD Kongre binası oturmuştur. Kongre, ABD devlet yönetiminin de merkezidir. Burada Hükümet toplantıları yapılır. Kanun teklifleri, oylamalar tartışmalar burada gerçekleşir. KONGRE sözcüğü aynı zamanda Parlamento ile eşdeğer bir anlam taşır.  ABD’nin kuruluşundan itibaren geçen zaman içinde  devletin güçlenmesi, dünyaya yayılması ve 21. yüzyıl başlarında da dünyanın yönetim merkezi olmasında Kongre’de alınan kararların büyük önemi vardır.

   -20. yüzyılda yaşanan dünya savaşları, Vietnam’a müdahale, 11 Eylül 2001 el-Kaide olayından sonra önce Irak’a ve arkasından da Afganistan’a yapılan müdahaleler ile ilgili kararların alındığı merkez kongre’dir.

    Kongre’de alınan kararların Türkiyeye  yansıması her zaman doğrudan ve önemli tesirler şeklinde yansımıştır.  Atatürk zamanında başlayan sıcak ilişkiler, 1950’li yıllarda Türkiye’nin NATO’ya katılması, Demokrasiye geçmesi ve arkasından gelen askeri darbeler süresince bile ABD Kongre’de alınan kararların önemi büyüktür.

    ABD’nin merkezi Washington şehrindeki Amerikan rüyası, hayali ve devlet gerçeği “Demokrasi ve Barış” sözcükleri ile açıklanır.  ABD, söylemlerinde kendisini demokrasilerin koruyucusu olarak görür. Ancak uygulamalar farklıdır. ABD’deki yönetimin öncelikli amacı kendi yurttaşlarının refah seviyesini artırmak için her türlü çalışmayı yapar ve uygular.

    ABD’nin merkezi Washington’da hayallerin ve düşüncelerin ürünü olarak yapılan ve anıtlaştırılan anıt bir başka açıdan bakınca bir mason tapınağıdır. Kendisini en güçlü gören ve dünyayı yöneten bir güç. “Büyük ağabey sizleri gözetler” sözleri de buradan çıkar.  Tarihsel kaynağını Mısır’daki piramitlerden alan ancak 19. yüzyılda her şeyi gören göz ve karanlıkları aydınlatan ışık sözleri ile açıklanan, perde arkasında gizemli olduğu kadar sırlarla dolu olan mason düşüncesinin bir yansımasıdır Washington anıtı…Onun karşısındaki KONGRE binası…

    Düşünceler böyle olsa da insan soruyor: İnsanoğlu veya dünya demokrasi ve barış edebiyatı yapanların yönettiği dünyaya sonsuz mutluluk geldi mi!

 

 

savrun hakkında

CEZMİ YURTSEVER tarihçi araştırmacı yazar-adanalı

Haziran 22, 2011 tarihinde ARAŞTIRMA içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın